Secretizarea abuziva- Un instrument necesar pentru a supune politistii la munca fortata si neplatita!

0

Pana in anul 2011, activitatea de permanenta era reglementata de OMAI 459 din 2003 si de Dispozitia IGPR nr.43 din 2009 (atasate mai jos). Nesecrete!

Din 2011, fara nicio schimbare in cadrul legal superior, normele de mai sus au fost inlocuite cu OMAI S/118/2011 si Dispozitia IGPR S/51/2011, ambele clasificate in dispretul legii, ” secret de serviciu”. Pentru ce motiv? Pe motiv ca au putut, de aia! Nu-i destul? Contabilii din aparatul central de ce au ROF secret? Pentru ca pot!

Culmea este ca IGPF are o procedura de permanenta cod PS-IGPF-251 ( aveti primele doua pagini, mai jos), nesecreta! Interesant este ca si procedura IGPF are niste “proprietari”, la fel ca directia control intern de la IGPR cu procedura lor de cercetare disciplinara. La IGPF, Centrul Operational de Coordonare este patron pe procedura asta.

Doua proceduri diferite cu ” proprietari”, una la IGPR, alta la IGPF, sugereaza ca undeva, posibil la Aparatul central ( numitorul comun), au existat alti idioți aroganți care au inventat o supra-procedură in care au mentionat, plini de geniu ca broasca de par, că “procedurile” IGPR si IGPF sunt proprietatea ălora care le scriu! N-aveau ei treaba cu legea 8/1996 care ne invata ca actele normative apartin domeniului public!

Posibil sa existe o legatura cu unii, baieti destepti, care, acum ceva ani, gasisera o cale sa monetizeze procedurile astea! Publicasera o carte cu proceduri IGPR si o vindeau cu tupeu, politistilor! Cred ca astia erau:

Pruteanu a fost sef la DGPMB pana in 2014, celalalt cred ca facea purici pe la CNP! Deci noua, la sindicat, IGPR ne refuza comunicarea acestor proceduri in 2025 si trebuie sa ne judecam ca sa le obtinem, iar in 2013, unii faceau carti si bani cu ele, exploatand oportunisti, sustragerea abuziva a procedurilor, de la procedura obligatorie de publicitate!

Ce trebuie sa retineti!

Reguli de permanenta nesecrete pana in 2011, dupa care subit au devenit peste noapte “secret de serviciu” in conditiile in care reglementarea este aproximativ aceeasi! Iar pentru ca Politia de Frontiera este, cam la orice inovatie, cu 10 ani in urma Politiei Romane, astia nu au apucat sa secretizeze procedura de permanenta PS-IGPF-251! Ei in schimb au la frontiera, fisele de post, secret de serviciu, ceva ce Politia Romana a rezolvat cu 10 ani in urma!

Text extras din: Legea 8/1996 – Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

Art. 9. –

Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor următoarele:

a) ideile, teoriile, conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionare sau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;

b) textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora;

c) simbolurile oficiale ale statului, ale autorităţilor publice şi ale organizaţiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul şi medalia;

d) mijloacele de plată;

e) ştirile şi informaţiile de presă;

f) simplele fapte şi date.

g) fotografiile unor scrisori, acte, documente de orice fel, desene tehnice şi altele asemenea;

h) materiale rezultate dintr-un act de reproducere a unei opere de artă vizuală, al cărei termen de protecţie a expirat, cu excepţia cazului în care materialul rezultat din actul de reproducere este original, în sensul că reprezintă o creaţie intelectuală proprie a autorului.

Emil Păscuț

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here