252 milioane de euro, contributii pentru pensia militara, s-au colectat in 2023 de la cadre militare si s-au platit statului, prin intermediul MAPN. Sumele s-au virat la “bugetul de stat consolidat”!
Anterior, am aratat ca 66 milioane de euro au platit in anul 2023, 13400 politisti de la Administrația Națională a Penitenciarelor, contributii pentru pensia militara.
Asteptam date și de la MAI care are o practică puturoasă să tergiverseze si să ascundă informatiile pe care le solicitam (generată si susținută de Razvan Grecu, toxicul sef al contabililor din MAI). Deci nu ne-ar mira să primim raspuns de la baronii din Aparatul Central că nu vor să ne dea informatia solicitată.
Marea intrebare este de ce se duc banii astia, la bugetul mare al statului? Care este logica guvernantilor, de nepătruns pentru mine?
De ce nu se duc direct catre casele sectoriale de pensii astfel incât sa fie clar și pentru politicieni, și pentru CCR, și pentru rauvoitori, si pentru oameni de bună credință că politiștii si cadrele militare contribuie pentru pensia militara, in timpul carierei, cu 25% din venitul lor lunar brut ( procent identic cu procentul CAS)?
Emil Pascut
Extras:
“MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Str. Izvor nr. 110, sector 5, Bucureşti, CP050561
233b/23.10.2024
În atenția domnului Vitalie Josanu – Președintele Sindicatului Polițiștilor din România ,,Diamantul”
Stimate domnule Josanu,
Urmare a solicitării dumneavoastră, formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și înregistrată la Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale cu numărul 233 din 14.10.2024, vă comunicăm următoarele:
Întrebarea nr. 1:
Totalul contribuțiilor individuale la bugetul de stat pentru personalul Ministerului Apărării Naționale, pentru anul 2023, este în sumă de 1.252.187.970 lei. Sumele se virează la bugetul de stat consolidat, potrivit Ordinului ministrului finanțelor nr. 2538/12.09.2023 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind utilizarea și completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) și a ordinului de plată multiplu electronic (OPME), aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 246/2005.
Întrebarea nr. 2:
Conform prevederilor art. 8 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2016 privind atribuțiile, organizarea și funcționarea caselor sectoriale de pensii din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, coroborate cu cele ale art. 19 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, anual, la nivelul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale se întocmește un proiect de buget în vederea alocării în bugetul de stat a sumelor necesare plății drepturilor de pensie aferente anului următor, ce este înaintat, spre aprobare, Direcției generale financiar-contabile, structura care asigură îndeplinirea sarcinilor financiar-contabile ce revin ministrului apărării naționale, în calitate de ordonator principal de credite.
(..)
