Home Articole Armata pensionarilor militari, atacata pe la spate prin intermediar (Avocatul Poporului)! Ce...

Armata pensionarilor militari, atacata pe la spate prin intermediar (Avocatul Poporului)! Ce se intampla daca CCR este sesizata in afara termenului de 2 sau 5 zile prevazut de art 15 din legea 47/1992?

11

Armata pensionarilor militari circula infrigurata, pe toate mesageriile, o banuiala ca sesizarea lui Renate Weber, Avocat al Poporului ar fi depus critica de neconstitutionalitate a modificarii legii pensiilor militare in afara termenului de doua zile. Si ca ar fi motiv de inadmisibilitate, isi dau curaj, pensionarii debusolati. Asa sa fie oare?

In primul rand, nimeni nu stie care este ziua in care s-a comunicat, legea adoptata, catre institutia Avocatul Poporului. Doar din ziua respectiva incepe numaratoarea.

In al doilea rand, mergand pe ipoteza incalcarii termenului de sesizare, ar putea fi motiv de inadmisibilitate? Când deja CCR a tranșat chestiunea asta prin decizii anterioare, cred că este naiv și neproductiv să mai stam noi cu deștiu’ in nas și să ne dăm cu părerea.

In Decizia 607/2018, CCR s-a pronuntat ca daca se depaseste termenul reglementat de art 15 din Legea 47/1992, dar sesizarea se face in interiorul termenului de promulgare de 20 de zile, sesizarea este admisibila:

Termenele reglementate prin art. 15 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 sunt “termene care privesc desfășurarea raporturilor constituționale dintre autoritățile publice și, prin urmare, în măsura în care nu se prevede altfel în mod expres, nu se calculează pe zile libere” (Decizia nr. 233 din 20 decembrie 1999, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 638 din 28 decembrie 1999). În consecință, nu sunt aplicabile în această procedură dispozițiile art. 181 alin. (1) pct. 2 din Codul de procedură civilă, potrivit cărora, când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește, întrucât dreptul public este supus regulii în virtutea căreia termenele se calculează pe zile calendaristice, în sensul că se include în termen și ziua în care acesta începe să curgă și ziua când se împlinește (Decizia nr. 89 din 26 ianuarie 2010, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 115 din 19 februarie 2010). Așa fiind, Curtea constată că sesizarea a fost formulată în afara termenului de 5 zile prevăzut de art. 15 alin. (2) din Legea nr. 47/1992. Având în vedere însă că sesizarea Curții s-a realizat înainte de promulgarea legii, în interiorul termenului de 20 de zile, prevăzut de art. 77 alin. (1) din Constituție, sesizarea astfel formulată este admisibilă.

Similar a statuat Curtea Constitutionala in Decizia nr. 23 din 2019:

31. Așa fiind, Curtea constată că prezenta sesizare a fost formulată în afara termenului de 5 zile prevăzut de art. 15 alin. (2) din Legea nr. 47/1992. Având în vedere însă că sesizarea Curții s-a realizat înainte de promulgarea legii, în interiorul termenului de 20 de zile, prevăzut de art. 77 alin. (1) din Constituție, sesizarea astfel formulată este admisibilă.

Renate Weber e suspectată că este o slugă acoperită a PSD, in afacerea asta. Este indatorată până peste cap PSD-ului care in anul 2021 a salvat-o de la demiterea din functia de Avocat al Poporului, initiata de PNL. In 2021, Ludovic Orban sustinea ca „Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD. A fost chiar un avocat al diavolului”. 

In cursul zilei de 7.11.2024, diversi politicieni PNL au acuzat PSD ca s-ar afla in spatele interventiei surprinzatoare a Avocatului Poporului.

Ciolacu, prins si interpelat la Cluj de catre jurnalisti in legatura cu Avocatul Poporului, zice ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

Nu imi propun sa fac o argumentatie a posibilului colaborationism Weber-PSD, ci va doar prezint perceptia multimii. La varful CCR este o alta sluga PSD ( prezint din nou, perceptia multimii), faimosul Marian Enache.

In fapt, patru din juzii CCR sunt oamenii PSD: Marian Enache (presedinte, propus de PSD), Bogdan Licu (fost prim-adjunct al procurorului general, sustinut de PSD),  Cristian Deliorga (fost judecator la Curtea de Apel Constanta, propus de PSD) si Gheorghe Stan (fost sef  al Sectiei Speciale, propus de PSD). Al saselea, Attila Varga, a fost propus de UDMR, partid aliat al PSD.

Au fost atrasi pensionarii militari intr-o capcana rafinata de catre PSD, posibil si cu cooperarea intentionata sau neintentionata a unor lideri ai multimii, prea grabiti sau prea nepriceputi? Probabil in timp vom afla. Insa pana atunci, corabiile pensionarilor militari sunt in pericol de scufundare.

Emil Pascut

11 Comments

  1. Mizeria politică în România, îmbrăca atâtea pelerine murdare, atâtea mizerii încât s-a ajuns sa nu se mai știe exact …care este implicarea acestor “guzgani”, acesta fiind de fapt și scopul. Când lucrurile sunt împinse atât de departe intenționat încât nimeni sa nu mai înțeleagă cum merg lucrurile, guzganii politici dansează în mediul lor mlăștinoas și scarbos de urât mirositor.

  2. Nu-i problema!Cred ca la votul ce va urma Ciolacu și acoliții PSD, vor pierde o parte însemnată de votanți(pensionarii militari)care, cu siguranță, își vor întoarce “fata” spre Dom Gheneral Ciuca și PNL, deși nici aceștia nu prea merita.Sau poate către Geoana Mircea sau Cristian Diaconescu.Oricum, ceva este adevăr în articol

  3. Armata a papat banii militarilor în termen care au lucrat în mina și nu au nici un beneficiu de la tara asa ca roată se intoarce

  4. Ce sa zic …Pe.Se.De…,am vrut si nii ce ni se cuvine,nici macar 100 lei nu am luat o….stii cum zic AUR scrie pe voi,ati prins o ?

  5. INDIVIDA ASTA ESTE O MARE TERORISTA. Cei care cunosc sensul cuvantului TERORIST imi vor da dreptate. Ptr judecatori procurori etc nu se contesta nimic dar ptr. Cei care au servit Patria contestam dreptul lor LEGITIM LEGAL 😡😡😡

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here