Nu e prima dată când Kelemen Hunor o ia pe ulei, este un personaj politic destul de prolific în materie. Altminteri o prezență pe cât de ștearsă pe atât de pervesă, având drept singur scop accesul la butoanele puterii. Un model de personaj politic total ”nefrecventabil” – ca să folosim terminologia la modă – despre care manualele de istorie nu știu dacă vor avea ceva de zis, măcar la indici onomastici. Aere de individ ușor spilcuit, dar care nu degajă decât a spray de intelectual dobândit la promoție de duzină…
E clar pentru toată lumea că nici o calitate personală/profesională nu l-ar fi adus în fruntea țării, ocupând înalte demnități publice, fără sforile trase peste slăbiciunile întregii clase politice.
Dar uite că, ajuns ditai vicepremier – urmare a unui troc la care nu poți privi decît cu silă și dezgust – individul simte nevoia să mai pună niște vreascuri în pălălaia dezbinării sociale, cauzate de Legea 153/2017, cică a salarizării unitare! Acea mare păcăleală care a creat adânci discrepanțe sociale, discriminări profunde, o divizare clară a societățiții între privilegiați (demnitari și tot felul de aleși, magistrați și medici) și restul (…ulimea!)
Acum vrea el, Kelemen, să semene vrajbă între polițiști și profesori – pe sloganul ”dezbină și stăpânește”-, insuflându-le acestora din urmă din propriul venin pe care îl tot mestecă înlăuntrul său față de oamenii în uniforma statului. A găsit vremea să-l scuipe!
O face mișelește, manipulator, josnic, înrăind lumea cu afirmații false, care – odată ieșite din gura unui vicepremier – sunt impardonabile!
În rândul polițiștilor avem o mulțime de agenți cu studii superioare și nu știu dacă există vreunul care să prindă 7000 de lei salariu, nici măcar brut! Această sumă nu o ating nici măcar ofițerii, o găsești la cei cu funcții de conducere… La început de carieră, polițiștii-ofițeri abia se pot compara cu profesorul debutant, ambii cu facultate dar cu atribuții și respectiv drepturi diferite. Unul dintre cei doi nu are trei luni vacanțe pe an, nu termină programul la amiază, nici vreme deplină pentru sine și duce o existență LIPSITĂ de drepturi cetățenești elementare (dreptul la grevă, afaceri, politică, exprimare în public)!
Aceste privațiuni trebuie – încă nu sunt pe deplin! – să se regăsească într-un sistem compensatoriu.
Avem probleme în domeniul educației pentru că voi, cei care ați condus destinele acestei țări vreme de trei decenii, ați scos/mutilat/volatilizat din curriculum școlar tocmai disciplinele care asigură EDUCAȚIE. Și asta, pentru că nu i-ați înțeles utilitatea.
P.S. Polițiștii nu desfășoară activități doar la cârciumă, domnule vicepremier, nu sunt politicieni.
sursa imagine: DIGI24