ORDONANȚA ADUCE ARMISTIȚIU

0
5266

Orice acord, negociere, relație bilaterală trebuie să aibă la bază încrederea între parteneri, aceasta bazându-se pe consecvență în respectarea angajamentelor luate. Până în prezent, felul în care MAI și partidele aflate la guvernare și-au respectat cuvântul dat față de noi ne-a făcut extrem de circumspecți și neîncrezători față de orice asigurări de bunăcredință. De aceea – le-am și spus-o direct – am fost sceptici față de Proiectul de Ordonanță ce vizează majorarea salariului de grad și actualizarea normei de echipament.

           O puteau face direct, fără invitarea Sindicatelor, atâta vreme cât lucrurile au fost deja stabilite la MAI și nu mai suportau modificare, dar au recurs la acest gest tocmai pentru a obține asigurări că vom renunța la protestul pentru care Federația Publisind și Sindicatul Europol, la care s-a alăturat și Sindicatul Diamantul, au obținut autorizația pentru 25 martie 2024.

          Suntem conștienți că nu atât preocuparea față de polițiști și militari, cât îngrijorarea față de perspectiva unor rezultate rușinoase în alegeri, i-au determinat să evite declanșarea unor conflicte de muncă în precampanie. Ne-au demonstrat de atâtea ori, că nu le pasă de noi, fie ea ”suptprefecta” PSD-istă Carmen Dan, ori triada PNL-istă, Vela-Bode-Predoiu, la cârma M.A.I.

          Le-am spus răspicat că renunțăm la proteste dacă promovează Ordonanța și astăzi au făcut-o, ce-i drept, nu cu aplicare de la 1 martie 2024 – așa cum le-am cerut noi – ci din data publicării în Monitorul Oficial. Prin urmare, respectăm și noi cuvântul dat doar față de data de 25 martie 2024 și continuăm să formulăm revendicări față de celelalte restanțe majore pe care clasa politică și le-a asumat prin lege și pe care le tot amână.

          Sindicatul Polițiștilor din România ”DIAMANTUL” se raliază intenției Federației PUBLISIND și Sindicatului EUROPOL privind reluarea protestelor în data de 9 mai 2024, în scopul obținerii celorlalte drepturi restante, dar și împotriva menținerii în suspendare a unor drepturi civile (grevă, afaceri, politică), în lipsa unor variante compensatorii.

Este o victorie de etapă dar nu finală.

Până atunci, fiecare polițist sau militar și membri ai familiilor acestora puteți răsplăti cu aceeași monedă partidele politice care întârzie aplicarea Legii 153/2017 și care ne-au majorat vârsta de pensionare, dar au menținut o serie de interdicții specifice. Politicienii încă nu au realizat că reprezentăm un important bazin electoral și merită să primească o lecție din partea noastră!

Sursa imagine: BZI

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here