DELEGAȚIA SPR ”DIAMANTUL” ÎN NEGOCIERI LA SEDIUL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

2
3778

La invitația domnului ministru al afacerilor interne, Cătălin Marian Predoiu, vineri, 28.07.2023, o delegație a Sindicatului Polițiștilor din România DIAMANTUL, formată din președintele de onoare Emil Păscuț și președintele Josanu Vitalie, a mers la o ședință de discuții privind de revendicările sindicale și măsurile propuse pentru remedierea în timp util a deficiențelor.

Încă de la primul contact telefonic, domnul ministru secretar de stat Romeo Simionescu, responsabil pentru dialogul social, ne-a dat de înțeles că domnul ministru este interesat de identificarea unor probleme ce pot fi rezolvate imediat și fără implicarea unui efort bugetar suplimentar. Nu sunt greu de înțeles și dedesubturile unei asemenea pretenții dar subliniem aici și perspectiva foarte apropiată a adoptării unei noi legi a salarizării unitare, în toamnă, cu toată certitudinea îndeplinirii unui jalon din PNRR. Legat de această lege am ținut să precizăm că polițiștii simt un profund sentiment de frustrare pentru că am fost tratați de guvern ca ”proștii clasei”, fiind ultimii întârziați care ating plafonul din 2022 și că suntem îngrijorați că acest tratament se va putea repeta și în noua lege.

În mod previzibil, am primit asigurări că M.A.I. va depune toate eforturile ca să nu mai trecem printr-o asemenea experiență.

Trebuie să precizăm că am profitat de avantajul de a ni se aloca exclusivitate, fără a ne suprapune cu alte organizații sindicale și avantajul de a fi cunoscut problemele ridicate de ceilalți la ședința de săptămâna trecută. Astfel, cu precizarea că susținem și acele revendicări, am prezentat și depus un set de măsuri importante neabordate, o bună parte nu implică suplimentarea bugetului existent, unele chiar fac economii, altele pot fi gestionate în limitele bugetului.

De asemenea, am ținut să subliniem că Sindicatul Polițiștilor din România DIAMANTUL este a treia structură sindicală ca număr de membri și cea mai mare structură NEAFILIATĂ, constituită doar cu polițiști activi – în majoritate covârșitoare polițiști operativi – și considerăm că absența noastră de la masa dialogului este inadmisibilă. În această privință, am primit asigurări de ajustare a politicii dialogului social la nivelul M.A.I.  

Mai jos, prezentăm fotografii după materialul depus și discutat de noi:

Rămâne de văzut, în viitor, dacă asigurările primite și interesul arătat au fost pur protocolare sau, dimpotrivă real iar solicitările noastre vor fi traduse în fapte.

Vitalie Josanu

Sursa imagine: Club 360

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here