AVEM CU CE STA ÎN FAȚĂ!

1
2403

Se zice că toamna se numără bobocii și chiar de nu s-a terminat încă, trebuie să constat că SPR Diamantul, prin liderii săi, a reușit un set de performanțe notabile și exclusive. Voi începe cu cea mai recentă dintre ele:

Toate inspectoratele din țară au primit dispoziție de la IGPR și, ca urmare, avem astfel de solicitări către subunități. A fost o muncă pe care am dus-o mai mulți lideri, prin corespondență strânsă și insistentă cu structurile centrale. Blocajul era undeva între Direcția Medicală și Direcția Financiară, ultima așteptând de la prima un set de norme pentru aplicarea prevederilor legale. Acum câteva zile, am primit semnalul direct că blocajul a fost depășit și se merge în linie dreaptă pentru plata acestor drepturi legale iar meritul aparține exclusiv demersurilor SPR Diamantul. Fiecare polițist care va beneficia de decontarea ochelarilor de vedere, profită de munca SPR Diamantul iar noi găsim prilejul de a aprecia insistența și implicarea liderilor noștri (enumerarea nu respectă ordinea contribuției) Dumuța Tincuța de la Sălaj, Ionel Liviu de la Prahova, George Petrea de la Brăila.

O luptă susținută, finalizată cu emiterea unei circulare către toate IPJ-urile cu instrucțiuni și recomandări de reanalizare a dispozițiilor în vigoare, s-a dus în privința programului de lucru al polițiștilor, generând valuri de nemulțumire în mai multe județe. În afară de acțiunea de protest exemplară organizată de liderii noștri, Stoica Viorel și Simona Nicolae la Ialomița, țin să felicit pe Cristi Danciu de la Timiș și Marius Andrei de la Vrancea pentru adresele bine documentate și întemeiate pe prevederi legale. Adresele concepute de Marius Andrei sunt minuțios documentate și elaborate, reflectând studiu îndelungat și o capacitate de cuprindere extraordinară.

Am câștigat un bun jurist și un lider tot mai greu în structura de conducere SPR Diamantul! Pe urmele lui Marius Andrei, mai multe județe au declanșat acțiune privind plata sporului de conditii grele și vătămătoare sistat pe perioada concediilor și deja avem câteva spețe câștigate definitiv.

Discret dar la fel de incisiv, se poartă o luptă la baionetă – inclusiv în instanță – și la Vaslui, acolo unde Ovidiu Botea atacă frontal problema programării ”la echipă” și de unde s-a semănat multă îngrijorare în rândul șefimii.

Am constatat că și în negocierile cu MAI, viziunea noastră a fost reținută și o regăsim într-un set de exemple în proiectele de reorganizare ce vizează Poliția Română.

Suntem singurii care susținem că una dintre soluțiile cele mai bune la deficitul de personal este externalizarea structurilor neoperative și constatăm că se agrează ideea externalizării structurilor de logistic și financiar, urmând ca lucrătorii gradați de acolo să redevină polițiști.

Un set de propuneri discutate în interiorul grupului de lideri au fost sintetizate și promovate de colega noastră Sânziana Radu de la Constanța, venind în întâmpinarea solicitărilor de a sprijini eforturile de reorganizare a IPJ Constanța, acesta devenind proiect pilot pentru întreaga țară. Câtă vreme reorganizarea a fost anunțată ca certitudine, am decis să ne înaintăm punctele de vedere, urmând să vedem în ce măsură se vor regăsi aplicate.

Emil Păscuț își consolidează de fiecare dată statutul de maestru al proceselor civile, astfel încât am pierdut numărul acțiunilor câștigate pe Legea 544/2001 privind comunicarea de informații de interes public. O experiență usturătoare pentru multe inspectorate opace și IGPR, silite și la plata cheltuielilor de judecată. Președintele onorific este și cel care formează, îndrumă, șlefuiește în domeniul juridic întregul grup al liderilor. Dacă, deocamdată, nu am demarat procesul pe CIB, este pentru că nu am ajuns încă la o formulă pe care să o considerăm imbatabilă.

SPR Diamantul este un laborator de idei, o echipă energică și în continuă mișcare pentru sprijinirea membrilor săi și a tuturor polițiștilor. Mă bucur să constat că acest sindicat nu funcționează doar prin persoana președintelui sau a președintelui onorific: lor li se adaugă alte motoare. Liderii formează ad-hoc grupuri de lucru, se muncește în echipă sau pe cont propriu, în mod transparent. Grupul liderilor mustește de idei, atitudini, variante de abordare, sugestii, noutăți: creștem împreună! Sunt semnele unei evoluții sănătoase a structurii noastre, astfel încât – pentru a supraviețui – nu simțim nevoia stringentă să ne prostituăm prin atragerea adeziunilor, folosind pungi cu biscuiți de Crăciun ori reduceri la botox și epilat.

Vitalie Josanu

1 Comment

  1. Susțineți desființarea Direcției Protecția Animalelor, Direcției Siguranță Școlară, Agenției Naționale Antidrog și nu numai. Sunt 40 de structuri în cadrul IGPR.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here