Șeful C’AȘA Vreau Eu – de Braila

0
14297

La IPJ Brăila își desfășoară activitatea un mare conducător de Serviciu Acțiuni Speciale – mascați, cum li se mai zice in popor. Cognomenul li se trage de la cagule dar la Braila, ar veni se pare si de la obisnuinta cu care aici se mascheaza mai multe nazdravanii cu iz de ilegalitate.

O sursa ce s-a vrut a ramane deplin anonima – si noi nu am avut nici un minim interes sa-i aflam identitatea (asta pentru colegii nostri scrupulosi de la Control Intern, care deschid ochii doar la comanda) – ne-a plasat un intreg material probatoriu legat de producerea continuata a unor grave incidente de securitate, chiar de ‘mnealui, distinsul Sef C’ Asa Vreau Eu.

Dupa cum este deja invederat, sefia in politie nu se mai ia demult pe competente profesionale, asa ca seful nostru s-a gandit sa inceapa de pe-acum obisnuirea … ulimii cu odraslele sale. Ca nu se stie, numai maine nu-i poimane si cine altul sa-i preia functia de conducere?!

Asa ca bravul nostru sef de SAS cauta sa-si dezobisnuiasca plozii, inca din frageda varsta cu parcurile si locurile de joaca, schimbandu-le direct cu “formarea la locul de munca”… al tatalui. Aici isi petrec toata ziulica, preiau din energiile conducatorului “iubit”, au chiar permisiunea sa dea toate hartiile la o parte ca sa-si faca temele, probabil au acces si la biblioteca politiei… Si atunci cand se decid, odraslele sefului invata conducerea preventiva, deocamdata prin birou si cu tricicletele, dar asa cum am zis, totul are un inceput! Atunci cand te plictisesti de tricicleta, e bun si un incarcator, ori chiar o pusca adevarata cum colegii lor nici ca viseaza!

Acum, pprobabil, habar nu au de asta bravii colegi de la Biroul Control Intern, probabil nici macar cei de la Structura de Securitate… La cat de atenti sunt, nu ne-ar mira sa aflam ca odraslele Sefului C’Asa Vreau Eu au primit chiar aviz ORNISS! Ca doar stiti cum se manipuleaza documentele clasificate!

Ce nu am aflat noi inca, este rolul pe care il mai au luptatorii SAS printre tricicletele micutilor, o fac pe palmasii, se mai joaca de-a Baba Oarba, se profileaza pe babysitter, ca tot suntem cu plata la nivel de 2009…. Probabil de asta, sefutul nostru isi permite sa trimita oamenii acasa, contrar planificarii. Argumentul “c’asa vreau eu” – de unde i se trage porecla – are totusi niste dedesubturi, ori nu mai incap de progeniturile sefului ori nu le-o fi ingaduit cu ceva si… mars acasa! Alteori, seful intrerupe cu de la sine putere programul vreunui subaltern ca, trebuie sa aiba grija cineva de “sefii aia mici”, nu?

Vedem deja cum copilutii trag de fiare, fac conducere preventiva, aproape sunt rastelurile cu armament, munitie. Se vede ca IPJ Braila inca nu le-a gasit un alt loc sau poate – cine stie – dragii de ei au deprins deja manuirea armamentului si nu mai prezinta nici un pericol.
Intelegem ca si seful a coborat nivelul de raportare spre clasele primare, astfel incat sa nu-i puna in inferioritate pe copiii sai, gata integrati in colectivul luptatorilor SAS. Prin urmare, toti trebuie sa raporteze BOSS-ului, in scris, ca la clasa a III-a (cum au invatat cei doi copilași), ce activități au efectuat efectiv in ziua respectivă. Nu credem ca a aflat de bază legală prin care soliciti un raport subordonatului precum și motivul verosimil.

Acum, noi prezentam doar cateva dintre ZECILE de fotografii si materiale inregistrate, ca sa nu fim banuiti cumva de vorbe aiurea. Restul, trimitem noi unde trebuie, in speranta ca nu va mai fi nevoie sa redeschidem povestea cu noi detalii, in caz ca Biroul Control Intern ar incerca sa ne ia de fazani.

Vitalie Josanu

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here