M.A.I., de la rău la aproape bine …

1
1629

Din cauza politicii dezastruoase implementate de păstorii M.A.I. din 2017 încoace, profesia de polițist, odinioară de vocaţie, a devenit una dintre cele mai neatractive meserii, dovadă fiind anul 2022, când, pentru prima oară în istorie, nu s-au ocupat toate locurile scoase la concurs în şcolile de agenţi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române , în anul 2023, pentru ocuparea celor 1640 de locuri scoase la concurs în Şcolile de agenţi de poliţie din cadrul I.G.P.R., s-au înscris online un număr total de 5991 candidaţi, ceea ce presupune aproximativ 3,7 candidaţi pe loc.

Numărul de candidaţi înscrişi la actuala promoţie este în mare parte meritul promovării intensive de care a avut parte concursul, atât în mediul online cât şi fizic, mobilizare ce ne-am dori să o vedem şi când anumiţi jurnalişti certaţi cu legea aruncă efectiv cu noroi în colegii noştri, iar Instituţia tace !

Deşi numărul de candidaţi nici nu se apropie de perioadele 2006-2007, când concurenţa era de aproximativ 10-12 candidaţi pe un loc, tragem speranţe că anul acesta vom avea parte de ocuparea tuturor posturilor scoase la concurs !

Experienţa anilor anteriori ne demonstrează că, din totalul candidaţilor înscrişi, aproximativ jumătate ajung la evaluarea cunoştinţelor, după testarea psihologică şi traseul aplicativ, aspect ce scade semnificativ baza de selecţie a candidaţilor. 

Atragem atenţia decidenţilor instituţiei că deficitul real al IGPR este de peste 15 000 lucrători, în unele unităţi atingând procentul de 35% – 40%, iar actuala promoţie de agenţi nu acoperă nici plecările din sistem de anul acesta, prin pensionări sau demisii (fiind estimate peste 1500 pensionări şi demisii), ce au survenit în urma instabilităţii raporturilor de serviciu, modificărilor aduse legii pensiilor militare, dar şi neaplicării legii salarizării.

Acest deficit uriaş conduce la imposibilitatea asigurării continuităţii serviciului poliţienesc şi la blocaje instituţionale, sens în care solicităm luarea unor măsuri urgente de acoperire a deficitului şi analizarea posibilităţii desfăşurării unor încadrări directe din sursă externă, în special în unităţile unde deficitul depăşeşte 20% !

Pe această cale le urăm succes tuturor candidaţilor şi multă atenţie la examene în speranţa ocupării tuturor locurilor scose la concurs !

ANDREI Marius

Sursa imaginii : http://scoalapolitie.ro/

1 Comment

  1. Buna ziua! Vor fi afectate sau nu functiile de sef birou in MAI? Multumesc. Daca le scoate si pe astea, ne vedem la capsuni in Spania!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here