SĂ MĂ PENSIONEZ ORI SĂ MAI AȘTEPT?

0
1865

Nu trece o zi fără să fim întrebați de polițiștii ”cu pensia în buzunar” ce se mai aude despre actualizarea sporurilor promisă de politicieni, despre actualizarea normei de hrană și – în general – dacă se prevede ceva în plus la salariu în perioada următoare. Că o motivează direct ori evită, este clar din capul locului că avem încă unii colegi care ezită să se decidă și asta pentru că omul se teme mai mult să piardă ceva decât ar putea fi atras de perspectiva câștigului. De aceea o voi spune tranșant: NU, dragi colegi, Guvernul și Parlamentul ne-au trantit ușa în nas, adio majorări, adio actualizări, sunt absolut sceptic și relativ la eventuale indexări ale veniturilor cu rata inflației!

https://www.cotidianul.ro/bani-pentru-salarii-din-fondul-de-rezerva/

USR-iștii erau tare revoltați în aceste zile la vestea că Guvernul scoate bani din fondul de rezervă ca să plătească “specialii” (deși au fost faultați cel mai tare, polițiștii și militarii au rămas în această categorie a ”privilegiaților”). La cât ne urăsc ăștia ar fi în stare să ne lase să muncim doar din pasiune!

Mai nou, Guvernul Ciolacu intenționează ca din anul viitor să nu mai plătească anumite categorii de angajați cu salariu ci cu un soi de ”tichete de muncă”! Practic, acești neobolșevici copiază sistemul sovietic în cele mai sumbre perioade de existență, anii 1930-1966, atunci când munictorii la colectiv nu erau plătiți în bani ci în zile-muncă (trudo-zile)! Mă mir că nu s-au gândit să reintroducă și alimentele pe cartelă, dar nu e mult se pare…

Realitatea este că până la finele anului, MAI riscă să intre în incapacitate de plată a salariilor, suntem pe sponci! Nici o persoană rațională nu mai îndrăznește să viseze acum la oarecare majorări, mai ales că nu avem demult o clasă politică în stare să pună economia țării pe o pantă ascendentă.

Vitalie Josanu

sursa imagine: Biz Brașov

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here