DEDUCEREA ABONAMENTELOR LA SALA DE SPORT PENTRU POLIȚIȘTI

1
4312

La data de 15 ianuarie a.c., a intrat în vigoare Legea 34/2023, care aduce o noutate în ceea ce privește Codul Fiscal în vigoare, și anume deducerea din suma brută primită de către polițiști ca salariu, a costului abonamentului la sala de sport, înainte de a se calcula impozitul pe venit și contribuțiile sociale.
Trebuie subliniat de la început că nu este vorba despre o decontare, așa cum se procedează cu voucherele de vacanță, ci de o deducere a costului plătit de către un polițist unui operator economic pentru servicii de practicare a sportului.
Din studiul textului de lege reiese că suma plătită pentru achitarea unui abonament de utilizare a facilităților sportive este deductibilă limitat, în limita echivalentului în lei a 400 de euro anual pentru fiecare polițist în parte. Totodată, pot fi deduse și abonamentele ce includ atât servicii medicale cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive.
Condițiile de aplicare a deducerii sunt următoarele:

  • practicarea sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic;
  • operatorii economici de la care sunt achiziționate abonamentele trebuie să desfășoare activități încadrateîn codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313;
  • suma care poate fi dedusă este de maxim 400 de euro anual;
  • Suma de maxim 400 de euro care urmează a fi dedusă să se încadreze în plafonul maxim de deductibilitate fiscală.
    Urmează, ca structurile de poliție din teritoriu, să primească precizări din partea Direcției Financiare referitoare la modalitate a de aplicare a noilor reglementări.

Ionuț- Bogdan Popovici

Sursa imagine: https://www.serenitywellness.ro/wp-content/uploads/2020/10/DSC00032-scaled.jpg

1 Comment

  1. De ce se văd articolele atât de neclar? Gri pe gri. Pagină gri închis, scris negru. Am zis că e de la adblocker dar nu este.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here