DMRU A DEVENIT IZVOR DE ÎMPUTERNICIȚI ÎN PROVINCIE

3
5985

În plin val de pensionări, se eliberează multe funcții călduțe spre care rânjesc tot felul de parveniți, ascunși prin birouri de învârtit hârtii și cerut proștilor din provincie rapoarte, cu termen de ”azi pentru ieri”. Una dintre funcțiile proaspăt eliberate este cea de șef Serviciu Criminalistic de la IPJ Neamț, unde comisarul șef Emil Afloarei a decis să se retragă la pensie, după aproape trei decenii de muncă. În locul lui, așa cum era firesc, toată lumea aștepta să fie împuternicit vreunul dintre cei șapte ofițeri criminaliști nemțeni. Oricare dintre ei, pentru că la Neamț este constituit un colectiv de criminaliști profesioniști, căliți prin evenimente care nu de puține ori au propulsat Neamțul în topul știrior criminogene.

Surpriza însă a depășit orice așteptări. Oamenii încă privesc uluiți la noua numire și nu le vine să creadă ochilor: încă nu se răcise bine scaunul eliberat și dintr-un neant a apărut – cu dispoziție de împuternicire în dinți – un comisar șef ”dă Bucale” să preia conducerea Serviciului Criminalistic! Individul provine direct de la Direcția Management Resurse Umane, structură care are cu criminalistica tot atât cât are coada vacii cu ștampila primăriei ori cam cât are contabilul șef cu stabilirea oportunității de a se plăti permanența la domiciliu! Nimeni, absolut nimeni dintre criminaliști nu-l cunoaște și se miră unii cum de s-a întâmplat așa ceva, când fișa postului cere minim 2 ani de talpă în domeniu!

O fi simțit omul nostru din DMRU, uns mare șef peste criminaliști, că a picat cam ca musca-n lapte și a început să avanseze niște îndreptățiri, printre care și legătura sa cu Neamțul, pe filiera soției sale, originară din municipiul Roman. Nu-l credem chiar atât de nătâng să nu priceapă că alte competențe îi sunt necesare pentru această pălărie, dar ”pasirea pre limba ei piare” (vorba lui Neculce) și – în lipsa altor probe de competență – singurul gând ni se îndreaptă tot către soția dumisale. Se vede că pe undeva pe la Roman s-a bătut țărușul de s-a întins o sfoară de care să se lege destunul trepădușului de DMRU cu județul Neamț, altminteri de neconceput într-un sistem ce se laudă că urmărește promovarea competenței în funcții de conducere!

Ne vedem nevoiți să deranjăm IGPR-ul cu un set de întrebări legat de acest personaj, nu de alta dar oamenii trebuie să știe direct de la sursă dacă li s-a pus pe frunte vreun păduche ori mâna blajină a inspectorului general.

Vitalie Josanu

Sursa imagine: Wwieland.ro

3 Comments

  1. E ușor de împroșcat cu noroi ,probabil a deranjat vreun sefut care vroia acel loc.Dar nu înțeleg răutatea de a te lua de familia acestuia. E o frustrare aici ,se vede cu ochiul liber.

  2. Personajul asta de care se vorbeste in articol, este absolvent de Academie, dl autor de articole, chiar profil criminalistica, ba mai mult a si profesat criminalistica.Inainte sa publicati servite, verificati!Sa auzim de bine cu lucruri corecte.El este prea cu bun simt sa piarda vreme cu replici la eseuri din astea cu iz jurnalistic.Dati va rog informatii complete, daca tot aveti cotizanti.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here