Demisii şi pensionări în Poliţie, după ce poliţiştii au aflat că vor ieşi la pensie la 65 de ani

0
3593

O treime dintre șefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba şi-au depus dosarele de pensionare înainte ca legea să se schimbe. Anunţul a fost făcut de Sindicatul Poliţiştilor SPR Diamantul.

“Sper că sunt conștienți că dacă merg pe actualele drafturi, Poliția se va depopula. La Inspectoratul de Poliție Județean Alba deja au început să depună rapoartele. Ieri au fost înregistrate și demisii !

Mai bine de o treime din corpul șefilor, la toate palierele, iese la pensie. Șeful inspectoratului, un adjunct, 5 șefi de servicii, 3 șefi de poliții municipale și orășenești. Impactul va fi mult peste cel din 2017″, se arată în mesajul transmis de Sindicatul Diamantul.

Totul este cauzat de negocierile purtate de Guvernul României la Bruxelles pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). După aceste negocieri, zeci de mii de români au fost amânați peste 20 ani la pensie.

Concret, România va trebui să aplice regulile asumate inițial în privința vârstei de pensionare. Astfel, nu vom mai avea pensionari la 45 de ani, indiferent de domeniu. Toată lumea ar urma să se pensioneze treptat la 65 de ani.

“Noi, în acest moment, nu avem centralizat un număr total al intenţiilor. Putem estima sau, mai bine zis, culegem din teritoriu reacţiile oamenilor, reacţii pe care noi le-am comunicat şi celor care discută acum despre regândirea sistemului de pensionare privind poliţiştii şi sistemul de apărare şi ordine publică.

Întregul sistem de apărare şi ordine publică nu are o minimă încredere în parlamentari şi guvernanţi pentru că noi, deja din 2009, suntem îngheţaţi cu acelaşi salariu de funcţie. După aceea, vedeţi, ni s-a promis în Legea 153/2017 că vom ajunge la plafonul de salarizare în 2022 şi suntem îngheţaţi şi ne păcălesc că ne mai dau o tranşă, ba acum ne trezim că vor să ia şi banii pentru echipamente, care până la urmă nu sunt mulţi, dar pentru mulţi contează.

Undeva din judeţul Olt, din ceea ce ne-au comunicat liderii de sindicat, sunt în jur de 100 de poliţişti care aşteaptă cu raportul de pensionare să îl depună.

Avem situaţii similare şi în Alba, şi în Neamţ şi din toată ţara suntem sunaţi de poliţişti care aşteaptă să îşi depună cererile de pensionare.

Noi estimăm că acest val poate fi un dezastru pentru ceea ce înseamnă Ministerul Afacerilor Interne. Suntem în criză personal, mare, profundă, iar dacă vor ieşi şi din cei cu experienţă, vom fi la pământ”, a declarat Vitalie Josanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Diamantul.

Sursă foto : Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Sursă text : https://www.antena3.ro/actualitate/demisii-pensionari-politie-pensie-65-de-ani-dezastru-655660.html

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here